Tehokoneistus Oy, tiedote 21.12.2022

Tehokoneistus Oy ostaa Arctic Machine Oy:n hitsaus- ja pintakäsittelyliiketoiminnan

 

Tänään allekirjoitetulla sopimuksella Arctic Machine Oy myy Tehokoneistus Oy:lle Iisvedellä sijaitsevan hitsaus- ja pintakäsittelyliiketoiminnan. Liiketoiminta siirtyy Tehokoneistukselle 1.6.2023.


Samassa yhteydessä osapuolet ovat allekirjoittaneet useavuotisen toimitussopimuksen ja 1.6.2023 jälkeen Tehokoneistus toimii merkittävänä sopimustoimittajana Arctic Machinelle.


Liiketoiminta jatkuu nykyisissä tiloissa Iisvedellä ja tuotantohenkilöstö siirtyy Tehokoneistus Oy:n palvelukseen vanhoina työntekijöinä. Tällä liiketoimintakaupalla ei ole vaikutusta Arctic Machine Oy:n Jyväskylän ja Tampereen toimintoihin ja henkilöstöön.


”Liiketoimintakauppa on kannaltamme merkittävä strateginen toimenpide ja olen erittäin tyytyväinen siihen, että ratkaisulla varmistamme pitkäaikaisen osaamisen säilymisen osana toimituskokonaisuuttamme” toimitusjohtaja Janne Mäkipää toteaa.


“Liiketoimintakauppa Arctic Machine Oy:n kanssa on luonnollinen jatkumo pitkästä määrätietoisesta yhteistyöstä jossa molemmat yhtiöt ovat kehittyneet ydinliiketoiminnoissaan kohti asettamiaan tavoitteitaan. Tehokoneistus Oy:n liiketoiminnan jatkuva kehittäminen ja teollisien työpaikkojen säilymisen alueella ovat meille keskeisiä arvoja”, toteaa järjestelyihin tyytyväinen Tehokoneistus Oy:n toimitusjohtaja Kimmo Koivistoinen.


Lisätietoja antavat:
Arctic Machine Oy Janne Mäkipää, toimitusjohtaja, p. 040 557 2374
Juha Jääskelä, hallituksen puheenjohtaja, p. 040 547 3699


Tehokoneistus Oy Kimmo Koivistoinen, toimitusjohtaja, p. 040 535 5004
Jukka Korvala, operatiivinen johtaja, p.040 743 1002


Arctic Machine Oy on Pohjois-Euroopan johtavia tienhoitoratkaisujen toimittajia. Yhtiön toimipisteet sijaitsevat Suomessa Iisvedellä, Jyväskylässä ja Tampereella. Yhtiön liikevaihto on 10m€ ja yhtiön palveluksessa on noin 55 henkilöä. Yritys on ollut vuodesta 2020 alkaen osa Sveitsiläistä Aebi Schmidt konsernia. (www.aebi-schmidt.com)


Tehokoneistus on koneistettaviin osiin ja hitsattaviin kokonaisuuksiin keskittynyt konepaja. Yhtiö on perustettu 2010 ja yhtiön palveluksessa on 18 henkilöä. Yhtiön liikevaihto on n. 1,65 Meur ja yhtiön kotipaikkakunta on Suonenjoki.